SCHOOLSLAG  
 
 
Legenda:  

*
?
 cijfer
 


 = een lastig te zwemmen zwemslag of onpraktisch
 = dat deze zwemslag nooit duidelijk is omschreven
 = de beoordeling van de zwemslag (een 8 is goed te zwemmen)
    PS: De zwemslagen zijn afgeleid op basis van visuele gelijkenis.. 

 

 

 

Deze zwemslag lijkt op de schoolslag, maar de ligging van het lichaam is bij deze zwemslag schuin. De armen worden onder water naar voren gehaald waarbij de luchtarm een ruime halve doorhaal maakt en de waterarm een gewone halve doorhaal maakt. De beenslag is een gewijzigde schoolbeenslag en de combinatie van armen en benen is lang. Verder wordt er lang uitgedreven. Dit is een bijzonder prettige zwemslag om te zwemmen. Daarom heeft deze zwemslag ook een 9 als beoordeling gekregen.


Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijkt op de lange zeemansslag waarbij de ligging van het lichaam ook schuin is. De armen maken een enkele overarmslag waarbij de luchtarm een hele doorhaal maakt en de waterarm een halve doorhaal. De beenslag is een gewijzigde schoolbeenslag en de combinatie armen en benen is lang. Verder wordt er bij deze zwemslag lang uitgedreven.


Drie momenten uit de Lange zijslag

 

Lijkt op de lange zeemansslag, echter blijft de waterarm vr het lichaam liggen en de combinatie armen en benen is (semi-)lang.

 

Deze zwemslag lijkt op de lange zeemansslag, maar de ligging van het lichaam is pal op de zij. De armen worden onder water naar voren gehaald waarbij beide armen een halve doorhaal maken. De beenslag van deze slag is een gesloten schaarslag en de combinatie armen en benen is semi-lang. Verder wordt er bij deze slag lang uitgedreven.Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 

Deze zwemslag lijkt op de lange zeemansslag, waarbij de combinatie armen en benen semi-lang is. Omdat deze slag erg prettig zwemt heeft deze slag een 9 als beoordeling gekregen, net als de lang zeemansslag.Klik op de filmstrip om een animatie van deze zwemslag
te zien (geopend in een pop-up)...

 


Copyright © Stefan de Best