L A A T S T E   N I E U W S

6 Juni 2008 ~ Nieuwe zwemvaardigheidsdiploma's Wereldzwemslagen lopen goed

De nieuw ontwikkelde zwem-vaardigheidsdiploma's Wereld-zwemslagen lijken bij de zwem-baden die hier les in geven goed te zijn ontvangen. De afgelopen periode zijn er maar liefst 1200 van deze nieuwe zwemdiploma's uitgegeven. Een succes? Wij menen van wel.


20 Maart 2008 ~ Introductiefilm zwemvaardigheidsdiploma's Wereldzwemslagen

Het Nationaal Platform Zwembaden | NRZ heeft een film vrijgegeven waarin een aantal zwemslagen zijn te zien die deel uit maken van de nieuwe zwemvaardigheidsdiploma's Wereldzwemslagen.

Klik hier om de film te bekijken...


6 Januari 2008 ~ PRIMEUR : Afzwemmen nieuwe zwemvaardigheidsdiploma's Wereldzwemslagen

A.s. zaterdag, 12 Januari om 14:00 uur worden in het zwembad De Wirg in Winkel de eerste examens van de nieuwe diploma-lijn van het NPZ afgenomen. Van twee groepen van de zwemschool Schermer in Hoorn worden deze examens voor het eerst afge-nomen.

Lees meer...


21 December 2007 ~ NIEUW: Zwemvaardigheidsdiploma Wereldzwemslagen

Het Nationaal Platform Zwem-baden (het NPZ) heeft een nieuwe diplomalijn ontwikkeld:

   Zwemvaardigheidsdiploma’s
   Wereldzwemslagen
.

De zwemvaardigheidsdiploma’s Wereldzwemslagen komen in de plaats van de zwemvaardigheids-diploma’s Nostalgische Zwem-slagen.

Klik hier voor meer informatie over deze nieuwe diplomalijn.


Nieuws-archief...`

VEEL MENSEN denken dat er maar een paar zwemslagen bestaan, zoals bijvoorbeeld de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en misschien komt de vlinderslag (of dolfijnslag) u ook bekend voor. Deze zwemslagen worden gebruikt bij wedstrijdzwemmen en daar zult u ze waarschijnlijk van kennen. Maar misschien kent u deze zwemslagen ook van uw zwemschool waar u of uw kinderen zwemles krijgen. Toch zijn er véél meer zwemslagen dan u denkt!

Op deze website vindt u daarom een overzicht van 150 oude en minder bekende zwemslagen. Te denken valt bijvoorbeeld aan diverse Trudgeon- of Northern kick-slagen, maar zijn er ook een aantal Japanse zwemslagen in het overzicht opgenomen en vele andere.

U vindt op deze website geen uitgebreide bespreking van elke zwemslag, maar een beknopte uitleg met de belangrijkste kenmerken van de betreffende zwemslag. Bij de meeste zwemslagen is de desbetreffende zwemslag extra verduidelijkt door middel van een afbeelding. Wilt u een uitgebreide beschrijving van een bepaalde zwemslag dan raden wij u aan om het Handboek Zwemtechnieken eens te bekijken.

In dit boek, geschreven door Dick Schermer, Hans van der Veen en Alphons Lousberg welke dé breinen zijn achter dit 168 pagina's tellende boek, worden allerlei manier van voortbewegen in het water gepresenteerd. Als eerste wordt een historisch overzicht gegeven van de zwemliteratuur en met name de bronnen die zijn geraadpleegd. Het overgrote deel van het boek bevat de theorie van de zwemslagen. Het boek sluit af met een herhaling van de belangrijkste kenmerken van alle zwemslagen, een literatuuroverzicht en een register met namen.

Na een korte introductie van deze website, wensen wij u verder een prettig verblijf op deze website en dat u aan de hand van de beschrijvingen nog meer plezier in het zwemmen krijgt. Verder zijn wij zeer geïnteresseerd in wat u van deze website vindt. Wij stellen het daarom op prijs als u een bericht achterlaat.

Voor meer informatie over deze website vindt u in de keuzelijst Extra rechtsboven in het scherm (item: Over deze website).


Laatste wijziging: 7 Oktober 2012
Copyright © 2003 -
Alle rechten voorbehouden

zwem zwemmen zwemslag zwemslagen handboek zwemtechnieken zwemvaardigheden zwemboek zwemliteratuur historie historisch didactisch overzicht nostalgisch Dick Schermer wedstrijdzwemmen diploma zwemdiploma certificaat wereldzwemslagen zwemles zwemschool zwembad master swimming http://www.zwemslagen.nl http://www.swimmingstrokes.info John Trudgeon Dalton Droemer Kellner Markert Senff & Scheffer Moebs Benecke Marshall Sheffield Veldkamp Villepion Wiessner Löwenstrom Marshall Palmer Sinclair Boisseau Blache Billington Charlton Hatfield Sinclair Buchfelder Clias Glucker Hamilton Pekarény Pekareny Alphons Lousberg Hans van der Veen sidestroke northern kick boonslag borstcrawl polocrawl golvenslag hondjesslag vijfde slag australische crawl van meijer crawl van kahanamoku crawol duitse crawl japanse crawl schroefrugcrawl overarmslagen enkelvoudige rugslag schuifslag ryowa japanse slagen hitoe-noshi japanse crawl kata-nuki konukite gewijzigde morote-noshi ohnukite aori-ashi ryowa-noshi crawlkick schaar spiegelschaar coupe indienne rugcrawl daltonslag engelse rugslag samengestelde rugslag spaanse rugslag holbeinslag schroefrugcrawl schroefrugslag schoolslag kikkerbeenslag vlinderslag dolfijnslag sidestroke nage deirhé overarm zijdestreek agottiaux coupe van 1850 matrozenslag brasse pour la mer double coupe hongaarse slag thrust trudgeon coupe anglaise zeemansslag marinière simple coupe zijslag medley master zwemmen