Over deze website

VEEL MENSEN denken dat er maar een paar zwemslagen bestaan, zoals bijvoorbeeld de borstcrawl, rugcrawl, schoolslag en misschien komt de vlinderslag of dolfijnslag u ook bekend voor. Deze zwemslagen worden veel gebruikt bij wedstrijdzwemmen en daar zult u ze waarschijnlijk van kennnen. Maar misschien kent u deze zwemslagen ook van uw zwemschool waar u of uw kinderen zwemles krijgen. Toch zijn er véél meer zwemslagen dan u denkt!

Om meer bekendheid te geven aan al deze zwemslagen is deze website opgezet. De afgelopen twee eeuwen zijn er namelijk ruim 150 zwemslagen ontwikkeld door diverse mensen. Het zou zonde zijn als al deze zwemslagen in vergetelheid raken. De Engelsman John Trudgeon [1873] bijvoorbeeld heeft een hele serie Trudgeon-zwemslagen ontwikkeld. Enkele van deze zwemslagen zijn:

Andere bekende mensen die zwemslagen hebben ontwikkeld of in ieder geval voor het eerst omschreven hebben zijn onder andere M. Boon (bekend van de Boonslagen), P. Blache, F.E. Dalton, G. Hébert en vele andere. Ook zijn er een aantal Japanse zwemslagen op deze website te vinden.

De zwemgroep
De zwemgroep is een negental zwemmers en zwemsters die al vele jaren "leerling" zijn bij Zwemschool Schermer in Hoorn waar zij elke zaterdagochtend diverse zwemtechnieken beoefenen. Velen van hen kwamen voor hun eerste zwemles aan de hand van vader of moeder zo omstreeks hun vijfde jaar en zijn al meer dan 20 jaar trouwe "klant". De sport die zij beoefenen mag u uniek noemen. Vooral omdat deze zwemgroep zwemtechnieken beoefenen die zelden voorkomen.

Deze website dragen wij op aan Dick Schermer, onze zwemleraar, die regelmatig met nieuwe zwemslagen komt. Hij weet ons elke keer weer te motiveren.

De webmaster
Hij is beheerder van deze website en maakt deel uit van de zwemgroep. Hij beoefend al vanaf zijn vijfde jaar de zwemtechnieken en dat doet hij nu ruim 30 jaar.

Wij hopen dat u veel plezier zult beleven aan de verscheidenheid aan zwemslagen die er beschikbaar zijn.